+34 936 76 65 68 go@gocatalunya.es

Arran de la commemoració del mil.lenari d’Oliba com a Bisbe de Vic, l’associació Camí Oliba està immers en un projecte que engloba la realització de diferents esdeveniments al llarg de la ruta. Antoni Madueño, es qui realitza aquest projecte.

Es tracta d’una creació en quatre parts que aglutina accions al voltant del Mil·lenari del bisbe Oliba, un diàleg entre música medieval i art contemporani, inscrit radicalment en el territori a través del Camí Oliba.

L’acció artística s’estructura al voltant de dos moments. Una primera part en què el públic circula a través dels espais patrimonials triats per l’organització –capelles, claustres, espais exteriors, criptes, jardins, portalades, campanars- en una descoberta poètica i simbòlica a través de la llum, el so, la música, la forma i la paraula, en relació directa amb l’obra i la figura del bisbe Oliba.

Tot seguit, amb el públic congregat en l’espai del claustre o de l’església, té lloc un espectacle en què hom interpreta les músiques al voltant del bisbe Oliba, en interacció amb elements visuals projectats (mapping, vídeo-art), dansa contemporània, i escultures de llum, adaptades als espais en cada situació.

Les peces musicals interpretades són obres catalanes del segle XI, composades o copiades als scriptoria promoguts per Oliba, amb un treball musicològic de recerca i documentació, interpretats per músics especialitzats en el repertori medieval de reconeguda trajectòria. El conjunt instrumental i vocal es pot complementar amb la participació d’una o diverses corals del territori.

 

Els espais escollits per a albergar l’esdeveniment són:

BAGES: La Seu de Manresa. Activitat programada el dia 7 de juliol

MOIANÈS: Monestir de l’Estany. Es farà el dia 18 d’agost.

RIPOLLÈS: Monestir de Sant Joan de les Abadesses. S’acorda organitzar-lo el dia 29 de setembre.

OSONA: Catedral de Vic. Finalment s’acorda celebrar l’acte el dia 27 d’octubre.

 

Podeu contactar amb nosaltres si us voleu desplaçar per assistir a algun dels actes.